مشاور عالی سازمان تات:
صرفهجویی ۳ هزار میلیارد تومانی با تولید نانوکود اوره

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از صرفهجویی ۳ هزار میلیارد تومانی با تولید نانوکود اوره خبر داد و گفت: طبق قراردادی که بین پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه به امضا رسید، پایلوت تولید نانوکود آهسته رهش اوره در پتروشیمی کرمانشاه احداث میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات، محسن مردی مشاور عالی سازمان تات گفت: سالانه بیش از پنج میلیون تن کود شیمیایی در کشور مصرف میشود که از این میزان، نزدیک به سه میلیون تن به کود اوره اختصاص دارد.
وی افزود: با تولید انبوه دستاورد محققان پژوهشگاه و جایگزینی نیمی از مصرف داخلی کود اوره با نانوکودهای آهسته رهش، حداقل ۳۰ درصد (۴۵۰ هزار تن) از مصرف اوره کشور صرفهجویی خواهد شد که معادل سه هزار میلیارد تومان صرفهجویی در پرداخت یارانه اوره است.
مشاور عالی سازمان تات خاطرنشان کرد: با توجه به صادرات ۱.۸ میلیارد دلاری فعلی کود از کشور، با تخصیص بخشی از سبد صادرات کود اوره معمولی به نانوکود اوره آهسته رهش، به ازای هر میلیون تن صادرات، سالانه حداقل ۱۵۰ میلیون دلار درآمد بیشتر نصیب کشور خواهد شد.
وی ادامه داد: از لحاظ زیستمحیطی، نانوکود جدید به دلیل دارا بودن پوشش سازگار با محیط زیست و رهایش متناسب با نوع خاک نیاز گیاه، از ورود مقادیر قابل توجهی از بقایای کود به محیط زیست جلوگیری خواهد کرد.
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، درباره این پروژه بیان کرد: این پژوهشگاه با توجه به مسوولیت خود در برنامهریزی حکمرانی دانش در بخش کشاورزی و اهمیت تولید نانوکود آهسته رهش در ابعاد مختلف، این پروژه را در دستور کار قرار داده است.